Η Γυναίκα μέσα από τα μάτια του TVXS

Σχόλιο της δημοσιογραφικής ομάδας του TVXS (Διαδικτυακή «Τηλεόραση Χωρίς Σύνορα») για τη δημιουργία μιας μόνιμης στήλης στην ιστοσελίδα, με θέμα τη φυλετική ισότητα, τα δικαιώματα και τις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας

tvxsΗ γυναίκα σήμερα και χθες. Σειρά αγώνων και διεκδικήσεων, αναμφίβολα έχουν συμβάλλει στη βελτίωση της θέσης της σύγχρονης γυναίκας. Οι ανισότητες και οι διακρίσεις όμως, παραμένουν, κυρίως απέναντι σε ευαίσθητες ομάδες που δύσκολα διεκδικούν τα δικαιώματά τους, πιθανότατα ελλείψει υποστήριξης. Η προβολή της αλήθειας αυτής αποτελεί και τον κεντρικό στόχο της νέας στήλης της Τηλεόρασης Χωρίς Σύνορα, αποκλειστικά αφιερωμένης στη γυναίκα.

Υπάρχουν σήμερα γυναίκες που διεκδικούν νευραλγικές θέσεις σε τομείς που άλλοτε φάνταζε αδιανόητο. Δεν παύουν όμως να αποτελούν μια εξαιρετικά μικρή μειοψηφία. Η διάκριση είναι ιδιαίτερα εμφανής στον εργασιακό χώρο, μέσω της περιορισμένης δυνατότητας πρόσβασης σε θέσεις εξουσίας και της ανισότητας των αποδοχών.

Η στήλη «Γυναίκα» του TVXS είναι αφιερωμένη στην καθημερινή γυναίκα, τη γυναίκα της υπαίθρου και των κλειστών κοινωνιών, τα προβλήματα των οποίων σπάνια βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πρότυπο για το TVXS αποτελεί η γυναίκα, μετανάστρια, συνδικαλίστρια, εργαζόμενη και μητέρα Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Μέσα από τις τέσσερις στήλες «Επικαιρότητα», «Αφιερώματα», «Προτάσεις» και «Συμβουλές» της ενότητάς μας επιδιώκεται η κάλυψη του συνόλου των θεμάτων που προβάλλουν μια αντικειμενική εικόνα της σημερινής γυναίκας. Με εξαίρεση τη στήλη «Αφιερώματα», η οποία προχωρά σε μια παρουσίαση σημαντικών γυναικών, οι οποίες με τη δράση τους και το παράδειγμά τους έχουν συμβάλλει σημαντικά στη διαμόρφωση της σύγχρονης θέσης της γυναίκας στην κοινωνία, οι υπόλοιπες τρεις αποτελούν, κατά κύριο λόγο, παρουσίαση της επικαιρότητας – μιας επικαιρότητας, όμως, που δεν προβάλλεται από τα συμβατικά Μέσα Ενημέρωσης. Είτε γιατί θεωρείται άνευ αξίας προβολής είτε γιατί μπορεί να ενοχλήσει.

Advertisements

1 Response to “Η Γυναίκα μέσα από τα μάτια του TVXS”Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Η Συντακτική Ομάδα

syntaktiki-medium

Υπογράφουμε για την Κωσταντίνα Κούνεβα

Αρχείο

profile_bird

We Twit!

  • Σήμερα Πέμπτη 02/07 στο Εντός Φύλου με την Αυγή: Γυναίκα και επιστήμη http://bit.ly/23iyQv Καλημέρα 8 years ago
  • Η έκδοση του τεύχους είχε αναβληθεί 2 φορές λόγω πληθώρας ύλης της εφημερίδας. Ελπίζουμε να μην επαναληφθεί! 9 years ago
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: